top of page
  • Writer's pictureΣόνια Α. Κωτίδου

Όταν δυσκολεύεσαι...




1. Συνέχισε αυτό που κάνεις.

Θύμισε στον εαυτό σου το “γιατί” -τον λόγο για τον οποίο προσπαθείς να πραγματοποιήσεις αυτόν τον στόχο. Επικεντρώσου στον αντίκτυπο που θα έχει, στον τρόπο που μπορεί να σε βοηθήσει προς έναν σημαντικότερο σκοπό ή στους ανθρώπους που σε βοηθούν αυτή τη στιγμή στην προσπάθειά σου.


Δες το σαν πρόκληση.


Προσπάθησε να κάνεις κάθε μέρα μια πολύ πολύ μικρή πρόοδο και τις μέρες που δεν τα καταφέρνεις αντιμετώπισε με επιείκεια στον εαυτό σου.

Η αίσθηση της προόδου, όσο μικρή και αν είναι, έχει αποδειχθεί πως είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για μια καλή μέρα.



2. Κάνε ένα διάλειμμα.

Πάρε λίγο χώρο ή χρόνο από ό,τι σε απασχολεί. Πολλές φορές οι λύσεις έρχονται όταν δεν είμαστε επικεντρωμένοι στο πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το υποσυνείδητο φροντίζει το πρόβλημα ακόμα και όταν ο συνειδητός νους έχει αποσπαστεί.

Έχεις παρατηρήσει ότι μερικές φορές οι καλύτερες ιδέες σου έρχονται όταν κάνεις μπάνιο, όταν οδηγάς στον αυτοκινητόδρομο ή λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος;



Ξεκουράσου και αναζωογονήσου.


Ακόμα και αν δεν σου έρθει η λύση, τα πράγματα είναι πάντα λίγο πιο εύκολα όταν έχεις φροντίσει τον εαυτό σου, εχεις τραφεί σωστά και έχεις κοιμηθεί επαρκώς.



3. Δοκίμασε ένα νέο μονοπάτι.

Μερικές φορές, το να προσπαθούμε για κάτι συνεχώς, μας εγκλωβίζει και κολλάμε. Αν αυτό που έχεις συνηθίσει να κάνεις δεν μοιάζει να λειτουργεί, πώς θα σου φαινόταν να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό;

Μπορείς να προσεγγίσεις το πρόβλημα από άλλη γωνία ή να το δεις με νέα οπτική;

Μπορεί να ξέρεις τον “σωστό” τρόπο, απλώς να μην έχεις βρει ακόμα τί λειτουργεί για σένα αποτελεσματικότερα.



4. Ζήτησε βοήθεια.

Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα μόνοι μας. Πολλές φορές χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο για να βρούμε τη λύση, για να δούμε άλλη οπτική, να κατανοήσουμε το επόμενο βήμα ή και μόνο για υποστήριξη.


Κάθε φορά που αρνείσαι να σου “φορέσουν” την πεποίθηση πως πρέπει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, γίνεσαι παράλληλα πιο δεκτικός στο να βοηθήσεις και εσύ τους άλλους.

Ζήτησε βοήθεια και πρόσφερε βοήθεια, όταν μπορείς.





26 views0 comments
bottom of page